vrijdag 23 september 2011

Luv is in de lucht


Beetje liefde nodig? Ga naar Glasgow. Universal love, rechtsaf. Dat zijn kernachtige instructies. Daar kunnen we wat mee. En dat het een kleine galerie is waar een kunstenares haar schilderijen tentoonstelt en verkoopt, doet niet ter zake. Liefde. Dat is wat we willen!
(23 september)

woensdag 21 september 2011

Deze week jarig.... :-)

... en gefeliciteerd! De emoticon is officieel 29 jaar. En dat is best oud voor de :-) . Vooral omdat de afbeeldingen gevormd door letters, leestekens en cijfers geassocieerd worden met sms, msn en meer van dat soort afkortingen. Nu zijn de nieuwe media niet echt nieuw meer, maar 29 halen ze nog niet.
Een Amerikaanse computerwetenschapper stelde op 19 september 1982 voor om de tekenreeks :-) te gebruiken voor 'iets dat grappig bedoeld is'. De reeks :-( werd direct benoemd tot tegenhanger (ook gefeliciteerd met de verjaardag natuurlijk _O_).
(21 september)


dinsdag 20 september 2011

Inhoud en verpakking

Foto: radio1.nl
Vandaag is het de derde dinsdag in september. Vaste prik: prinsjesdag. En dus ook vaste prik: de troonrede. Mooie woorden, sombere boodschap. Zo schat ik de rede dit jaar in. Het Genootschap Onze Taal heeft de troonrede geanalyseerd. Niet deze, dat was nog niet openbaar, maar die van voorgaande jaren. Conclusie: de troonrede wordt steeds korter en steeds eenvoudiger. Begrijpelijke taal, daar ben ik een groot voorstander van. Ook van positieve boodschappen trouwens. Of dat er dit jaar inzit? Ik vrees het ergste. De troonrede is te beluisteren via de site van Radio 1.
(20 september)


maandag 19 september 2011

Doe dat toch niet...


Pas op! Voorzichtig! Straks val je er nog in! Waarschuwingen die het ene oor in gaan en het andere oor uit. Taal is leuk, maar beeld zegt meer moeten ze gedacht hebben in een restaurant in Phnom-Penh, de hoofdstad van Cambodja. Dan maar een bordje bij het toilet...
(19 september)