woensdag 5 maart 2014

Een kinderhand....

Knijpende kabouter -
beeld via herinneringenaan.com
Goed idee. Een cursus kinderboeken schrijven bij Editio. Interactief, dus heel 2014, en begeleid door ervaren schrijvers. Ik heb er zin in! 

Mijn eerste opdracht is het beschrijven van een kamer vanuit het perspectief van een volwassene én van een kind. Zoek de verschillen. Dan begint het schrijven, schuren en schaven. Afdalen naar hoe je vroeger dacht. Dat deurtje in je hoofd weer openen waarachter de wereld er veel eenvoudiger uitziet. Vooral het stemmetje in je kop uitzetten. Want die interne criticaster maakt meer kapot dan je lief is. 

Waar ik mee eindigde is:
De bank is groot en ook geel. Ik wil er op want onder de bank wonen kabouters. Die maken alles zoek en knijpen in je teen. Ik ben bang voor de kabouters. De bank is de kleur van de zon. Die vind ik leuk. Ik wil springen, dan kan ik de zon zien door het raam. Waarom kan ik de zon niet altijd zien als-ie wakker is? Nu wel. Ik zie ‘m. Bijna. Ja! Als ik hoog spring, val ik. Rol van de bank op de vloer. Au. Die is hard. De poes rent voor me weg. Poes wil spelen! 

Ik blijf doorgaan. Verder met schuren en schaven. Met een grijns op mijn gezicht, want dit is echt ontzettend leuk!