vrijdag 24 januari 2014

Keuzestress

Bron: 123rf
Veel van die dingen die ontspannen zijn voor de een, leveren veel spanning op voor een ander. Wat te kiezen is een issue. Wat wil je drinken is een simpele vraag. Toch kun je in willekeurig welke Starbucks vijftig verschillende antwoorden geven. En dan heb je de keuze over de serveerhoeveelheid nog niet gemaakt. Want elke soort kun je in drie maten bestellen. Meenemen of hier opdrinken? Ach. Keuzes keuzes.
Keuzestress wordt veroorzaakt doordat iemand overspoeld wordt met informatie. En al die informatie speelt een rol bij het maken van een 'goede' keuze. Van het kopje koffie tot een nieuw boek. Van zakenpartner tot wat te eten. De hele dag door.
De keuze om niet te kiezen is een lastige. 
Goed voornemen: minder keuzestress!

woensdag 22 januari 2014

Ni hao! Xie xie

Bron: Bing
En daar sta je dan. Midden in een voor jou vreemd land,  je wilt heeeeel graag iets zeggen maar je Chinees, Sloveens of Italiaans is niet meer wat het geweest is. Dan is de Bing app je redding. Tenminste als je een windows telefoon hebt.
Bing, onderdeel van Google, richt zich op vertalingen. Op de pc met copy paste. Of door simpelweg je tablet voor de te vertalen tekst te houden en hop! de vertaling verschijnt in beeld. En nu dus ook voor je telefoon. Ik ben heel nieuwsgierig. De app vertaalt het namelijk niet alleen, maar spreekt het ook voor je uit. Kijk. Dat is fijn. Jij praat tegen je telefoon en je telefoon praat tegen degene met wie je praat. Nu nog een telefoon om het te testen (iemand zin om het te proberen?). Want ja, mijn appeltje doet hier niet aan mee.