woensdag 19 oktober 2011

Ost oder West, daheim das Best

Op de site van de Belgische Standaard staat vandaag een mooi artikel over spreekwoorden. Over Oost west, thuis best bijvoorbeeld. Want wat is een spreekwoord? Wanneer is iets een spreekwoord? En wat heb je eigenlijk aan een spreekwoord? Zoek niet langer naar het antwoord. Lees de Standaard.
(19 oktober)

dinsdag 18 oktober 2011

Hart en sterren als behang

Da's pas pulp!
Muziek is als een sfeerkaars. Dat bedenk ik niet zelf, dat zegt Jarvis Cocker. De zanger van de Engelse band Pulp vindt dat songteksten aan erosie onderhevig zijn. Rijmelarij met woorden die lekker in het gehoor liggen, maar een beetje inhoud heeft een modieus liedje niet, aldus de zanger.
En waarom wordt er niet meer gekozen voor teksten met diepgang? Teksten waarnaar je moet luisteren om er net dat extra's uit te halen? Het is allemaal de schuld van de sociale media. We hebben het blijkbaar te druk met sms-en, bloggen (schuldig!) en facebooken (ook een mooi werkwoord) om tijd te nemen voor muziek.
Ik ga nog maar eens een muziekje opzetten. Iets met diepgang. Toch brutaal voor een zanger die als bandnaam Pulp kiest om te klagen dat songteksten pulp zijn.
(18 oktober)


maandag 17 oktober 2011

Een wereldspeler die zichzelf blijft

bron: rabobank.nl

Een wereldspeler die zichzelf blijft, hoor ik op de autoradio. De Rabobank doet op gedragen toon kond van hoe zij al voordat de grote goegemeente investeerde in de BRIC-landen, op de markten van Brazilië, India en China aanwezig was. Rusland wordt niet genoemd. Waren ze daar niet? Of viel het resultaat wat tegen? De rustige stem gaat verder. Legt geduldig uit hoe het werkt in de wereld van de Rabobank. En dan gaat het plotseling over wholesaleklanten. Pardon? Klantenvee? Klanten die in de groothandel werken? Klanten die groothandel zijn? Als je jezelf wilt blijven als wereldspeler is het fijn als die hele wereld je ook begrijpt.

(17 oktober)